måndag 6 april 2009

Kanallöpet testrunda

Då jag inte hade en aning om hur Borensberg's samhälle ser ut så tänkte jag provlöpa Kanallöpet banan så jag vet hur den ser ut. Detta var först tänkt att göras under tisdagen då jag tog ut en semesterdag men då jag haft lite små känningar i knäna under löpturerna som jag hade startat med från och med fredagen så vågade jag inte på mig ett långpass utan lät benen få det lugnt några dagar till för att återhämta sig från TEC's 16mils lopp varpå jag tvingade mig att ta korta rundan från jobbet på torsdag och fredagen.

Eftersom jag var upptagen med Cykelbytardagen på Lördagen så åkte den bort varpå jag valde att köra den på söndagen. Jag gick upp hyffsat tidigt och åt lite gröt och började plocka iordning alla saker som skulle med och på. Hoppade på cykeln strax efter kl 8 och trixade mig igenom stan och ut mot Ljungsbro. Där parkerade jag cykeln på baksidan av en väns hus med tanke på att det inte är något lås på cykeln och jag skulle lämna kvar lite cykelskor och väska.

Efter ombyte till löparkläde så var det bara att ge sig av!

Planen från början var att ligga på 6min/tempo på rundan för att ge kroppen ett lugnt långpass. Det rullade på bra och jag snittade runt 5:40 hela vägen från Ljungsbro till Borensberg där jag nu vet precis hur man kommer springa för att komma till idrottsanläggningen där målet befinner sig. Har markerat ut några landmärken för eventuella fartökningar/spurter mot slut kilometrarna beroende på hur jag då känner mig och vad jag ligger på för tid då. Då jag inte startade vid den riktiga starten i Ljungsbro så blev det inte riktigt en halvmara utan hamnade på dryga 19km.

Jag tog mig ett par små flaskor vatten från bältet jag hade på mig samt en 100grams gel jag hade med mig sedan bar det av tillbaka mot Ljungsbro. Istället för att vid detta laget sänka farten så kände jag för att öka på lite så vägen tillbaka blev ett snabbare snitt på ca 5:20 istället men jag hade inga känningar i något av knäna. Fick upp värmen lite och kavlade upp ärmarna och tog av handskarna trots att det blåste lite kallt och inte var någon sol. Väl tillbaka i Ljungsbro skulle jag ta på mig cykelutrustning och bära mig hemåt men fick då se en liten lapp i min cykel sko:

"Hej! Vart tog du vägen? Ring på, vi är hemma!"

Så istället för att smyga därifrån så ringde jag på och blev inbjuden att stanna. Så jag fick låna lite kläder och duscha av mig sen fick jag både lunch och efterätt som smakade helt underbart! Efter att ha suttit och pratat några timmar så tänkte jag att det var dags att dra mig hemåt, så jag fick tacka för allt och byta om till cykelkläder igen och drog mig hemåt. På väg hemåt gick det lite snabbare trots att stor del är att cykla i samhällen, men jag var ju utvilad nu så jag drog på lite extra på den raka sträckan som finns mellan Ljungsbro och Linköping.

Summen så är jag väldigt nöjd med passet eftersom jag inte kände något i knän trots lite längre pass och jag nu känner mig mer säker inför Kanallöpet när jag kan banan!


Till Ljunbsbro

Distans - 18,45km
Tid - 47:01
Tempo - 23,54km/h

Kanallöpet x2

Distans - 38,59km
Tid - 3:31:52
Tempo - 5:29km/min

Hem

Distans - 18,19km
Tid - 39:08
Tempo - 27,89km/h

2 kommentarer:

Odda sa...

Inte dumt när man kan reka banan sådär i förväg, och inte bara en gång eftersom du sprang tillbaka också. Hur var den? Platt? Underlag?

Roxen sa...

Nej det är riktigt lyxigt må jag säga :D

Banan är ju iof nästan så enkel den kan bli bara följa kanalen, är lika många svängar man kan räkna på en hand typ.

Banan är ju så platt den kan bli ungefär, följer ju kanalen hela vägen så det är ju ingen kupering. Underlaget är typ jord/grus(?) som nu var rätt hård, kommer väl troligtvis bli något mjukare till loppet men inte så mycket hoppas jag på. Jag är ju egentligen asfaltslöpare till 100% :P

När man kommer till Borensberg är det typ svag/mellan uppförsbacke ända till målet.