tisdag 25 november 2008

Kari Martens en svensk Ultrahjälte!

Vem är då Kari Martens?
Jag det visste jag själv inte förrän en vecka sedan ungefär då det dök upp en tråd om honom på www.jogg.se och blev genast fast vid den tävling han höll på att utföra.

Han hade nämligen åkt till Mexico för att tävla i Deca Ironman vilket innebär en vanlig Ironman sträcka på 3,8km simning -> 180km cykling -> 42,2km löpning GÅNGER 10!!!!

Du simmar alltså 38km! övergår till 1800km cykling! och avslutar med 422km löpning!!
Detta har de en max tid på 14dygn att klara av.

Första tanken jag har att det är ju GALET!
Sedan läser jag lite om det hela och tänker efter lite och helt plötsligt dyker tanken upp istället, vad otroligt coolt det vore att genomföra! :D

Det tar ju då rätt lång tid att genomföra denna tävling så jag följde den undertiden och Kari höll ledningen nästan hela tiden över de övriga 17 deltagarna i tävlingen. Mot slutet drog dock Tyskan Marcel om vid en "spurt" under söndag och måndagen och gick i mål före Kari som kom i mål ca 5 timmar efter Marcel på tiden 8dygn 20timmar och 6minuter. Kari hade som mål att klara sig under 10 dygn och det tog han ju med råge, man kan även tänka på att Kari inte är i närhet av de 27 år som vinnaren Marcel är utan ligger på 51 år!

Det var många som inte trodde på Kari och de kan man ju lugnt påstå att han fick tyst på när han fick en tydlig andre plats för många andra mer kända i dessa kretsar.

Värt att notera är att de andra 16 själarna i tävlingen fortfarande kämpar på att ta sig i mål långt efter Kari tog sig över linjen.

Jag säger bara SH*T vilken inspirationskälla och svensk hjälte som lyckas utföra en sådan trappats, han är och kommer alltid att vara första svensk som genomföra en sådan tävling. Sen att det inte sägs ett knyst i TV om detta kan man ju diskutera om men känner inte för att bli för negativ i denna blogg nu när jag bara tänker på Kari och det äventyr han genomför : )

Kommer jag finnas på startlistan till detta lopp?
You never know ^^

Här finns länkar om detta:

Kari Martens hemsida med blogg: http://karimartens.se/bloggen/
Resultat: http://multisport.com.mx/deca/decairon.htm
Tävlingsinfo: http://multisport.com.mx/deca2008/index.html
Jogg.se tråd: http://www.jogg.se/?sida=forum&subid=5002&searchstr=
Shapelink.com tråd: http://www.shapelink.com/sv/forumtopic/kari-martens-i-deca-ironman

3 kommentarer:

Leif sa...

skönt att höra att det finns dom som är värre än sin son !

TriathlonLarsson sa...

mmmm... än så länge... men jag sätter en tia på att pojken kommer att köra en Ultra-Ironman om ... tja... 10 år kanske? :-)

Roxen sa...

Haha, jadu, finns alltid de som är värre på ett eller annat sätt.

Men Håkan jag ska träna upp mig så jag är redo så fort frugan din har ändrat uppfattningen om det :P